MacBook bilgisayar覺n覺z varsa (MAC OS X iletim sistemi kullan覺yorsan覺z) OCS’e balanmak i癟in Messenger:Mac kullanmal覺s覺n覺z. Bu yaz覺da Messenger:Mac 羹zerinden OCS’e balanmak i癟in yap覺lmas覺 gerekenlere deineceim.
Microsoft Messenger:Mac Kullan覺m覺
Ad覺m 1: MacBookunuzda Microsoft Office:Mac 羹r羹n羹 varsa 繹ncelikle Microsoft Messenger uygulamas覺n覺 balat覺n. View men羹s羹nden Corporate Contact List se癟eneine t覺klay覺n.


.
Bilindii gibi Aktif Dizin kullan覺c覺lar覺n覺n OCS hesaplar覺 varsay覺lan olarak kapal覺d覺r. Sistem y繹neticisi taraf覺ndan aktif edilmelidir. Bu ilem “Active Directory Users and Computers” penceresinde bir kiinin 羹zerine sa t覺klanarak yap覺labilir. Ancak kii say覺s覺 artt覺覺nda bu ilem bir eziyet haline gelecektir.

Akla hemen u geliyor; “Users and Computers” konsolunda bir arama yapar覺m ve 癟覺kan kiilerin hepsini se癟ip sa t覺klar覺m. Bu y繹ntem de ie yarar. Ama ya arama yapacak ortak bir alan yoksa?

Etki alan覺ndaki kullan覺c覺lara baz覺 Office Communicator ayarlar覺n覺 g繹ndermek i癟in Grup 襤lkeleri (Group Policy) kullan覺l覺r. Bu ayarlar grup ilkeleri aras覺nda varsay覺lan olarak bulunmaz. Gerekli “ADM” dosyas覺n覺n eklenmesi gerekir.
ADM dosyas覺n覺 ve (ayarlarla ilgili a癟覺klamalar覺) aa覺daki balant覺dan indirebilirsiniz:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=dd3cae08-3153-4c6a-a314-daa79d616248&displaylang=en
Kendi bilgisayar覺n覺zda Office Communicator grup ilkelerini g繹r羹nt羹lemek i癟in:

.
Office Communicator’da oturum a癟覺lmak istendiinde kullan覺c覺ya ve bilgisayara bal覺 olarak baz覺 hata mesajlar覺 g繹r羹nt羹lenebilir. S覺k kar覺la覺lan hata mesajlar覺na ve 癟繹z羹mlerine bu bal覺k alt覺nda deineceiz.
“Sign-in address was not found” Hatas覺 ve 繹z羹m羹
Oturum a癟覺lmaya 癟al覺覺ld覺覺nda aa覺daki hata g繹r羹nt羹lenebilir:
Cannot sign in to Communicator because this sign-in address was not found. Please verify the sign-in address and try again. If the problem persists, contact your system administrator.

繹z羹m: Hesab覺n覺z Office Communicator i癟in aktif edilmemi olabilir. Bu konuda kurumunuzdaki sistem y繹neticinize dan覺mal覺s覺n覺z.

.
Office Communications Server 2007′nin performans覺n覺n d羹t羹羹n羹 g繹zlemliyorsan覺z veya baz覺 sorunlar olduundan endie ediyorsan覺z bu yaz覺daki y繹ntemleri ve ara癟lar覺 kullanman覺z 繹nemli faydalar salayacakt覺r.
Yaz覺da aa覺daki ara癟lara deineceiz:
- Olay G繹r羹nt羹leyici (Event Viewer)
- Performans 襤zleyici (Performance Monitor)
- Best Practice Analyzer (BPA)
- Dorulama Sihirbazlar覺 (Validation Wizards)
- Kay覺t Arac覺 (Logging Tool)
- Ve tabii ki Resource Kit!

Son 3 Yorum